Header

Everyday life, & other stuff

• Jag kan tycka det är konstigt att bloggare inte svarar på kommentarer de får på sina inlägg. Tänk att en läsare liksom lägger ner av sin tid på att läsa din blogg OCH kommentera och sedan inte ens få ett svar tillbaka. Jag kan förstå om man är världens storbloggare och får typ 150 kommentarer på ett inlägg, men små och mediumstora bloggar tycker jag borde vara mer måna om sin läsarskara. Själv är jag kanske inte alltid så snabb på att svara, men jag försöker svara tillbaka till varenda en förr eller senare. För jag uppskattar verkligen era kommentarer ska ni veta.

• Jag har noterat att det är många videos både på youtube och på instagram där det är filmat i så få fps att sekvenserna i slow motion är hackiga. Jag har sett det så ofta nu på sistone att jag försökt googla mig till om det en ny trend. Är det jag som är helt efter? Eller vet kreatören i fråga inte om det? Jag vill inte vara den som pekar finger och kommenterar "Hörrröö, dina slow motion sekvenser ska vara filmade i fler fps". För tänk om det är meningen att vara så? Men i regel är det så för att filma något och sedan slöa ner (utan att det blir hackigt) så måste filmens frames per second vara högre till antalet. Det har min duktiga pojkvän lärt mig. Jag har märkt att jag börjat få lite av hans kritiska öga när det kommer till film, haha. Man blir som man umgås brukar man ju säga..

• Det är intressant det här med bloggars popularitet. Många av sveriges storbloggare tycker jag att blivit väldigt tråkiga och det märks att vissa av dem bara bloggar för att.. jaa, jag vet inte ens varför. De har kvar sina hundratusentals läsare trots att innehållet är halvcrap. Det finns så många fler i den här bloggvärlden som jag anser förtjänar mer uppmärksamhet men som folk inte är intresserad av för att de inte har ett namn. Men jag märker det med mig själv också, att ser jag någon på instagram som andra tycks verka tycka är intressant så är det större chans att jag följer än om jag hittar ett flöde jag gillar men personen inte har några följare. Förstår ni hur jag menar? Det är skitkonstigt.

• När folk apar efter och inte hittar sin egen grej. Missförstå mig icke, man SKA inspireras av andra och komma på nya idéer tack vare någon annans inlägg osv.. Men att liksom försöka kopiera en blogg rakt av med både inläggsidéer, design och bildredigering. Varför? Finns det faktiskt någon som lyckats på det viset? Berätta gärna. Jag däremot TROR att framgången ligger i att hitta sin grej och göra den fullt ut.

• Det är chockerande att folk än i denna dag inte förstår vad som ligger bakom ett snyggt flöde, en blogg fylld av smaskiga inlägg eller en stor följarskara. Bakom en perfekt bild på instagram kan ligga en hel dag av fotande och redigerande. Det kan låta vansinnigt, ja. Men det är sanningen. Ge personen lite cred för tiden och engagemanget. Bakom ett blogginägg kan ligga timtal av textformulerande, rekvisitaplanerande och fotande. Bakom en 3 minuters video på youtube kan det ligga en hel dag med filmande och omtagningar och en hel dag av filmeditering. Ja, och så finns det fortfarande de som inte fattar sig på influencers. Och så finns det otaliga unga tjejer som vill bli exakt just det för att influencerlivet verkar så flashigt. Det är hårt slit och många timmars contentskapande som ligger bakom. Glöm icke det.


Läs mer: Vol 1 av mina samlade tankar om sociala medier och bloggar.

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments