Samlade tankar om sociala medier och bloggar

& other stuff

• Instagram är ett helt fantastiskt forum för marknadsföring. Men hey, jag får lätta allergiska besvär när någon börjar följa mig och sedan avföljer ca 2 dagar senare. Sen om man går in och kollar kontot så står det "följer 7814 pers". I sådana fall handlar det ju enbart om att de börjar följa en för att de vill att man ska följa tillbaka. Please. Don't. Just don't. Se till att förse ditt konto med bra bilder och content och "gilla runt" så kanske dina önskade följare kommer automatiskt? Eller?

• Jag kan mycket väl förstå charmen i att tjäna pengar på sina sociala medier och sin blogg. Men alltså dagligen ser man de där som med våld skaffar samarbeten, som inte över huvud taget har något med innehållet i kanalen/bloggen att göra bara för att "tjäna pengar". Det känns som att försöka gå bakvägen. Jag tappar förtroendet direkt. Jag tror att rätt väg att gå om man vill börja ha sina sociala medier som business är att förse sina följare med bra och värdefullt content och SEN börja fundera ut hur man kan ta det till nästa nivå. What you give is what u get liksom.. Jag hade också kunnat dra in loads of cash på att marknadsföra casinon och skitföretag här i bloggen, men det känns som att du som läser inte riktigt hade haft någon nytta av det innehållet. Jag skriver den här bloggen för att inspirera dig, och mig själv. Att jag sen kan tjäna pengar på det, är bara en bonus, inte det huvudsakliga målet.

• Jag läser kanske 90 bloggar. Nej, jag skojar inte. Okej 20 som jag kollar dagligen, men ca 90 som jag följer mer eller mindre regelbundet. Men jag har märkt ett dumt mönster med mig själv. Alla nya fancy bloggdesigner med "read more" knappar i inläggen gör mig galen. Jag slutar läsa den bloggen på stört. Jag är helt enkelt för "lat" för att klicka på "read more". Läser jag en blogg så vill jag att heeeela inlägget ska synas från början, annars känns det som ett onlinemagasin. Visst läser jag också onlinemagasin, men låt bloggar vara bloggar och onlinemagasin vara onlinemagasin.

• Instagram-algoritmen gör mig skogstokig. GE MIG GAMLA INSTAGRAM TILLBAKA! Om jag följer ett konto så vill jag gärna se det kontots bilder i mitt flöde. Men jag har liksom slutat kolla flödet, för att det känns "onödigt". Jag kan leva med att facebook funkar på det viset, men instagram.. nej!!

• Jag förstår att Evan Spiegel inte nappade på Mark Zuckerbergs erbjudande om att köpa upp dem för en sjättedel av vad bolaget var värt, men nu såhär i efterhand tror jag att det var en liten miss från snapchats sida att inte godta erbjudandet. Kan vi inte enas om att snapchat håller på att dö ut? Zuckerberg var smart nog att lansera instagram stories och det är ju betydligt lättare att få nya följare och mer synlighet där. Många svenska bloggare har ju lagt ner sin snapchat och övergått till instastories, och jag förstår dem fullständigt.

• JosefinTatiana skrev häromdagen att hon som modebloggare känner sig lite bortglömd i den finlandssvenska bloggosfären. Jag kan relatera till det. Nu är ju min blogg mer än livsstilsblogg än vad hennes är, men ändå. Bland den finlandssvenska publiken är det verkligen konstigt omsvängt. Här är en framgångsrik blogg en blogg om saker i allmänhet gärna med inslag av debattinlägg, medan all annanstans är "bloggar om allt" såna som faller i skymundan medan de nishade bloggarna lyfts fram. Väldigt intressant ändå.

​Vad väcker det för tankar hos dig?

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Det där med följare på Instagram är jag med om ofta, därför jag aldrig följer tillbaka om kontot verkligen inte är något jag vill se i mitt flöde.
nouw.com/jenniferssynpalivet
saramoller
saramoller,
Nej men precis, det är ju så man får tänka! Inte bara följa tillbaka för att vara vänlig 😊
nouw.com/saramoller
Fanny,
åh det med följare på instagram... ständigt problem. Lika så det med "read more" på bloggen, gillar inte det?!
devote.se/fannymagnusson
saramoller
saramoller,
Nejmen precis! Men alla är vi ju av olika åsikter förstås. Vi får lov att acceptera 😃 Även om det är svårt!
nouw.com/saramoller