Natural Cycles

Varning. Jag vet att det fortfarande finns dem som år 2015 får röda nippor och andnöd när samtalsämnen som preventivmedel kommer upp. Jag accepterar det, men härmed råder jag er som får svåra allergiska besvär av prat om preventivmedel och kvinnoproblem att sluta läsa här! 😊


NaturalCycles är en app som jag laddat ner för flera månader sedan. Jag har dock inte kommit igång med den riktigt eftersom det förutsätter att man har en termometer som mäter med två decimalers noggrannhet. Nu har jag dock haft turen att få deras egen NC-termometer gratis hemskickad till mig på posten. Den damp ner i brevinkastet imorse. Nu ska här mätas!

NC är en app som fungerar som preventivmetod. Man slipper mixtra med hormoner och rubba kroppens balans. Riktigt hejsan, tycker jag som är emot allt vad som heter hormonella preventivmedel (jag tänker inte gå in på det desto mer eftersom inlägget skulle bli alldeles för långt). Jag har provat både ett och annat hormonellt preventivmedel, vilket har resulterat i svåra biverkningar. Nu har jag en kopparspiral (=hormonfritt alternativ) sedan 8 månader tillbaka. Jag är nöjd med spiralen, men även den ger tecken på att den finns där. Så om det visar sig att jag inte kan ha kopparspiralen längre så är NC min sista utväg, men jag har för avsikt att börja redan nu, eftersom det tar ett tag att innan appen fått tillräckligt med information om ens cykel. Det hela går ut på att man mäter kroppstemperaturen på morgonen (samma tid varje morgon), innan man stigit upp ur sängen. Man matar in sin data i appen och appen räknar ur röda(=fertila) och gröna(=säkra) dagar. Det är samma princip som en p-dator (t.ex. pearly).

Vad jag har förstått är NC inte ännu medicinskt godkänd som preventivmetod. Men det handlar ju egentligen bara om att lära känna din egen kropp och få en ökad förståelse för din egen cykel. Och kroppen GÅR att lita på, därför tror jag stenhårt på detta! Och det fina med detta är att när det kommer till den dagen när man känner att barn vore på sin plats, ja, då är det ju de röda dagarna som är bra dagar! NaturalCycles är en helt fantastisk idé, tycker jag redan nu, fastän jag fortfarande inte har någon erfarenhet av den.


Har ni provat NaturalCycles? Åsikter, erfarenheter? Dela gärna med er 😚 Jag vill veta allt!

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

karolinakjld,
Jag har använt NC i några månader nu och är jättenöjd! Bästa beslutet någonsin 😊 ha skrivit ett låångt inlägg om det här 😉 ---> http://kjld.blogspot.fi/2015/04/naturalcycles-aldrig-mera-hormoner.html
kjld.blogspot.com
saramoller
saramoller,
Så roligt att höra att du är nöjd! Jag hoppas det kan passa mig också ^^, Kikade på ditt inlägg, jättebra skrivet!
nouw.com/saramoller
daniela.skoglund,
Jag använder nc och är jättenöjd! Hormonella preventivmedel passade mig inte alls, så detta är verkligen toppen!
www.ddanielas.blogg.se
saramoller
saramoller,
Roligt att det har funkat bra för dej! 😊 Ja, tyvärr är det ju så för många att hormonella preventivmetoder inte fungerar. Jag tycker detta verkar som ett bra alternativ om man är villig att ta lite ansvar, dvs mäta varje morgon osv 😊
nouw.com/saramoller
angelinanasman
,
Hej Sara! Denhe frågan handlar inte om inlägget, utan jag funderar på för- å nackdelar på kameran du köpte? Vad var priset? Var det någon annan du funderade på? Hur många bilder ryms (eller de kanske beror på minnet 😃) Går det bra att filma med den också?
Förlåt för mycket frågor men jag ska själv köpa en kompakt systemkamera men e lite vilsen 😃
saramoller
saramoller,
Tjenaa! 😊 Va roligt att du frågar, jag kan ta och gör ett separat inlägg om dehär! De e flera som undrar, och jag förstår dem gott och väl 😃 Kameradjungeln är oääääändlig! Haha!
nouw.com/saramoller
jenny.engblom100
,
Jag använder mig av Ladycomp, som alltså är en p-dator som bygger på samma princip. Dock har jag förstått att det inte är så viktigt att mäta samma tid varje morgon, man kan också mäta mitt i natten om man råkar vakna då, dock att man helst ska ha sovit bra och 3-4 timmar i sträck innan man mäter vilket jag sällan gör för tillfället då jag är aningen för stressad. Hur som helst, den fungerade bra i början då jag hade regelbunden mens, men nu på senaste tiden har jag haft ganska orgelbunden mens och troligtvis några cykler utan ägglossning och då vet den inte riktigt varken ut eller in, och inte jag heller för den delen. Redan om man råkar ha ägglossning 2-3 dagar tidigare i någon cykel och den visar att de dagarna är gröna kan man ju redan ha hunnit bli gravid eftersom den inte vet att man haft ägglossning före det redan har hänt. Däremot vet man ju när man har haft ägglossning och då känns det ganska säkert efter det. Skulle inte rekommendera det här som enda metod att använda sig av men kombinerat med andra naturliga metoder tycker jag det känns säkrare, t.ex. CM-/Billingsmetoden (att man analyserar sitt slidsekret) eller dylikt. Överlag ger jag dock tummen upp eftersom det ger men kännedom om den egna kroppen, men minus för att p-datorn var väldigt dyr att inhandla (dock räknade jag ut att den sparas in på 4 år jämfört med vad jag la ut på p-piller och ännu snabbare om man jämför med p-ringen). NC-termometern är säkert billigare än hela p-datorn men då behöver man kanske själv hålla mer koll och sätta in i appen? P-datorn räknar ju ut allt färdigt åt en.