Gråtfest, PMS och ett tips

Everyday life, Food & diet

Blah. Mitt humör har varit lite pissigt sedan igår. Egentligen så tänker jag att läget hade varit ganska lugnt om det inte vore för att jag, tyvärr, har drabbats av något så allvarligt som PMS. Skoja, det är inte SÅ allvarligt. Men till saken hör att jag inte vanligtvis är en sådan som varit drabbad av PMS. Tills för ca ett år sedan. Jag har lite svårt att hantera det. Och jag tror att det beror på spiralen. Men det skrev jag redan om i det här inlägget (klick!).

Och när vi nu snackar om spiralen.. Den som har bra minne vet att jag skrev i samma inlägg (som jag länkade till ovan) att jag hade tid för uttag 6.2, dvs igår. Lord knows hur mycket jag hade sett fram emot detta. Spiralens trådar är för korta, och förra gången jag hade inbokad tid för uttag så lyckades man inte få tag i trådarna.. Igår var alltså andra försöket att ta ut spiralen. Med betoning på FÖRSÖKET. Denna gång lyckades inte heller med andra ord. Jag vill ursäkta här ifall det är någon som tycker att jag är alldeles för ingående eller anser att det är alldeles för mycket detaljer. Ni behöver absolut inte läsa vidare. Men hade någon berättat något liknande till mig innan jag valde att sätta in en spiral så hade jag nog valt att inte sätta in spiralen överhuvudtaget. Men ja. Igår gjordes ihärdiga försök att ta ut spiralen medans jag låg alldeles blek och kallsvettades. Jag är annars ganska smärtkänslig tycker jag, så jag försökte vara lugn och avslappnad trots min håller-på-att-svmma-känsla höll i sig. Tänkt er hur det skulle kännas att ha någon som gräver omkring i er livmoder med en virknål? Precis så kändes det. No wait. Det var EXAKT det hon gjorde. Juu.. Så jag höll på att få psykbryt när gynekologen konstaterade att "Nej, det här går nog inte. Det blir en remiss till gynpoli". PMS deluxe här nu. Det är ju förstås inte gynekologens fel. Varken min PMS eller att det inte går att ta ut spiralen. 

Jag satte mig i bilen och upprepade högt för mig själv det som nyss hade sagts "kön till gynpoli är ungefär 4-6 veckor". FYRA TILL SEX VECKOR! Give me a break. PMS triggar ju igång känslorna ordentligt som ni kanske vet, både högt och lågt. I synnerhet lågt. Så i det här fallet hade jag en liten gråtfest för mig själv i bilen. Hoppas verkligen att ingen såg mig. Haha, och jag kan verkligen skratta åt det idag. För det är så absurt. Det är som om det inte är jag eller mina känslor, även om det var så sent som igår. Idag på förmiddagen ringde jag gynpoli och lyckades faktiskt få en tid om tre veckor. Jag äro mycket nöjd! Det känns överkomligt. Det känns inte som en hel evighet. Bara en halv. Återigen; någon kanske undrar varför jag väljer att skriva om det här överhuvudtaget. Men jag tycker verkligen att det är dags att kvinnogrejer kommer upp till ytan och folk vågar snacka! Männen borde ju också vara medvetna. De borde vara lika upplysta med information vad gäller preventivmedel. Jag tycker att de har ett ansvar de också.

Men nog om det. Nu tänkte jag göra en snygg övergång till pasta. (Smidigt)

Sara tipsaaar!! Jag vill från botten av mitt hjärta tipsa er om den här produkten. Detta är varken reklam eller ett samarbete av något slag. Bara ett genuint tips från dig till mig. Jag brukar nu som då släpa fötterna efter mig när jag vandrar genom hyllorna i matbutiken. Senast jag gjorde det fann jag denna fantastiska produkt på prisma. Min mage har en tendens att protestera när det kommer till pasta. Jag har även testat glutenfri pasta, vilket är något bättre. Men så hittade jag den här!! Kikärtsnudlar och kikärtspasta. På bilden har vi alltså nudlarna men jag har även ätit pastan av samma märke.

Denna produkt innehåller enbart kikärtsmjöl och vatten. Kan det bli enklare än så? Jag var väldigt skeptisk till en början eftersom det luktade skumt när jag kokade pastan. Men tro det eller ej, den smakar exakt som vanlig pasta. Niklas älskar den också. Det bästa är att man inte hamnar i pastakoma, man hålls längre mätt och magen behåller sin ursprungliga form, dvs man (jag) blir inte uppsvälld och ballongig. It's a win!

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

Erica
,
Alltså ja hadd planera att k
Erica
,
Alltså ja hadd planera att lägg in en spiral (då vi ha producera en till avkomma) men ja tror bestämt ja ha ändra mig 😓 får man fråga vad du har för tankar om framtida preventivmedel?
saramoller
saramoller,
Jag har börjat använda mig av natural cycles och har gjort det nu sedan jag bestämde mig för att ta ut sprialen, dvs två månader. Så appen har nu börjat känna igen min cykel, vilket känns bra. Men det blir nog en kombo av appen, ägglossningstest, en pessar och kondom tror jag. 😊 Haha! Det krävs lite engagemang men för mig är det helt klart värt, och min pojkvän är helt med på noterna och också engagerad han också. Angående spiral så finns det givetvis de som har jättebra erfarenhet och visst hör det till ovanligheterna att trådarna blir för kort klippta. Man måst helt enkelt ha sig själv i åtanke och fundera HUR och VAD vill jag och vad som är värt 😊 Hoppas du hittar nått som passar dig <3
nouw.com/saramoller