Enkel middag för två

Health & wellness, Food & diet

Hello ❤ Hoppas ni haft en mysig helg! Jag jobbade igår och ska även jobba idag. Så det har varit en väldigt chill helg, vilket passat mig bra, eftersom jag fortfarande är lite förkyld. Igårkväll gick vi ut och äta middag med några kompisar, på amarillo as always. Haha! Jag kan inte få nog av deras chicken pocket. Det är liksom perfektion på en tallrik. Men på tal om mat och sådär så är jag ju väldigt FÖR att göra större satser mat och ha i några dagar än att stå och koka varje dag. Matlådor ligger ju oss varmt om hjärtat men vi har inte riktigt kommit in i den rutinen tillbaka efter sommaren.

Till helgen är jag alltid väldigt pepp på att tillaga och äta lite mer "speciell" mat istället för det vanliga vi annars äter (vilket oftast är sallad i olika variationer. Eller äggröra med allt möjligt jux i). Så i fredags gjorde vi en rätt som vi hade sett i ett recept-videoklipp på facebook, om jag minns rätt. Det var easy peasy att tillaga och tanken var att vi skulle ha mat för helgen, men jag tror det kommer räcka fortfarande imorgon, eftersom vi igårkväll åt middag ute.


Chicken pasta

Börja med att skära grönsaker i rätt stora bitar. Vi hade tre paprikor i olika färger, samt gul lök.


Stek strimlad naturell kyckling, vi hade sammanlagt 900 g, så att det räcker lääänge. Vill man bara ha för två pers en middag kanske 300 g  eller mindre passar bättre. Man får helt enkelt anpassa mängden efter hur länge det ska räcka och hur många som ska äta. Logiskt va? Haha! 


Det är alltid som trevligast att laga mat är man är två, vilket vi oftast är. Mycket tacksamt!


När kycklingen är genomstekt, så lägg över den på en tallrik, lägg åt sidan, och släng i grönsakerna i pannan istället. Stek dem tills de känns rätt mjuka.


Tillsätt sen den färdigstekta kycklingen och krydda hejvilt.


Tillsätt sedan ca 0,5 l mjölk och vatten enligt behov. (Spill inte ut en del av mjölken kring halva köket, som vi gjorde. Tyvärr så finns inga bildbevis, men roligt var det. Efteråt.) Och låt koka upp! Det ska vara ganska mycket vätska eftersom man sedan ska tillsätta pasta och låta den kokas mjuk. När pastan är mjuk och vätskan dunstat så kan man tillsätta valfri riven ost i önskad mängd. Har tyvärr ingen bild på det. Jag var för övrigt lite skeptiskt till att det skulle vara just mjölk, dels för att det låter konstigt och dels för att jag inte dricker mjölk alls längre. Men det blev faktiskt bra!!


Serveras med fördel tillsammans med färska grönsaker. Vi åt mungböngroddar till eftersom det är något som nästan alltid finns i vårt kylskåp.Bon appétit!GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

Yemkela
Yemkela,
Åh, dedär såg ju gott ut! tack för tipset! 😊
nouw.com/yemkela
saramoller
saramoller,
Det var riktit mumsigt. Och du det var så lite! 😉
nouw.com/saramoller