EMS-salva mot finnar och ålderstecken

Everyday life, Health & wellness

Jag är en av de mindre lyckligt lottade personerna. Ni vet, som blivit tvungen att dras med dålig hy. Inget katastrofalt, ingen acne, men finnar. Jag har prövat det mesta inom hudvård, både kemikalier och naturkosmetik, genom åren och har riktigt nyligen hittat något som jag fastnat för riktigt rejält. I samband med att jag kom i kontakt med kolloidalt silver råkade jag även komma över information om EMS-salva. Denna salva (finns också som lotion) är baserad på emuolja, kolloidalt silver och MSM. Tre dunderingredienser med andra ord. MSM är jag bekant med från förr och tar ju invärtes så jag blev lite extra glad att salvan innehöll just det (jag skrev ett inlägg om MSM häromdagen läs det HÄR!). Jag anser att bra en tumregel att hålla sig till vad gäller just ansiktsvård är att ingredienslistan ska gärna innehålla så mycket naturliga ingredienser som bara möjligt, dvs så lite kemikalier som möjligt. För mig känns det härligare att lägga i ansiktet då! :)

Jag ha använt salvan nu i ca 5 veckor och min hy har en lyster jag aldrig tidigare upplevt. Salvan reducerar mängden finnar och gör att de existerande finnarna läker snabbare. Det är faktiskt nästan ett mirakel och jag har bättre hy nu än vad jag har haft på länge. Absolut inte felfri, men betydligt bättre. Förutom den återfuktande och antiinflammatoriska egenskapen så är det ett plus i kanten att salvan ska motverka rynkor och åldrande hy, för faktum är att man ska börja förebygga det redan i sina mid-twenties. TYDLIGEN, haha! Det har min kosmetologutbildade lillasyster upplyst mig om. EMS-salvan har verkligen fantastiska egenskaper och man hittar rätt mycket information på google ifall man är nyfiken på mer.


Så hudvårdsrutinen ser ut som följande:

MORGON: Sköljer ansiktet och svipear över kolloidalt silver med bomullspad och smörjer sedan in med en liten mängd EMS-salva.

KVÄLL: Tvättar bort smink och svipear över kolloidalt silver med bomullspad och smörjer sedan in med EMS-salva (lite större mängd än på morgonen).


Så. Väldigt enkelt. Jag har haft så många olika serier och produkter med allt från serum till ansiktsvatten under dessa år. Men jag uppskattar verkligen enkelheten och naturligheten i min rutin nu. För man vill ju att det ska gå så smidigt och snabbt som möjligt men ändå bästa möjliga resultat. Eller hur?


Hur ser din hudvårdsrutin ut? Vilka produkter använder du?


GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer